Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Agenda
Aangepast - HKV: Open Kerkendag – Onze-Lieve-Vrouwekerk

zondag 7 juni 2020

De Open Kerkendag zoals we deze gepland hadden met rondleidingen en een bezoek aan de crypte, de toren en de gewelven kan dit jaar jammer genoeg niet doorgaan. Toch zal onze mooie Onze-Lieve-Vrouwekerk op zondag 7 juni tussen 12u en 17u geopend zijn voor een indiviueel bezoek (individueel of in gezinsverband).

 

Leden van de Heemkundige Kring Vlierbeek zullen er op toezien dat alle door de overheid opgelegde maatregelen gevolgd worden zodat je op een veilige manier een bezoek kan brengen aan onze abdijkerk en je je alsnog kan laten verrassen door de sublieme schoonheid van haar interieur.

 


 

Ook dit jaar neemt Vlierbeek deel aan de jaarlijkse Open Kerkendagen. Op zondag 7 juni verzorgen gidsen van de Heemkundige Kring van Vlierbeek doorlopend rondleidingen in de abdijkerk van Vlierbeek. Starttijden van de rondleidingen: 15.00 u, 15.30 u, 16.00 u, 16.30 u en 17.00 u.

 

De Onze-Lieve-Vrouwekerk van Vlierbeek is een absoluut meesterwerk van de hofarchitect Laurent-Benoît Dewez en wordt terecht geroemd als één van de mooiste classicistische bouwwerken uit de achttiende eeuw. Laat je verrassen door de sublieme schoonheid van het interieur. Bewonder de delicate lichtinval en maak gebruik van de unieke kans om de crypte, de toren en de gewelven van de kerk te bezoeken die tijdens deze Open Kerkendag uitzonderlijk toegankelijk zijn. Zeker een aanrader dus als je graag ook eens deze verborgen plekjes van de abdijsite wil ontdekken.

 

Deelname is gratis, een vrije bijdrage ten voordele van de Heemkundige Kring Vlierbeek is steeds welkom.

 

Voor vragen of meer informatie kan je contact opnemen met de Heemkundige Kring Vlierbeek via rondleidingen@abdijvanvlierbeek.be

 

Koorstoelen detail Onze-Lieve-Vrouw kerk abdij van Vlierbeek

Deel deze pagina