Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Agenda
de Preekstoel : Johan Swinnen

donderdag 25 augustus 2022

20u: Abdij van Vlierbeek, Onze-Lieve-Vrouwekerk.

 

Wat betekent het voor mij wanneer ik zeg "Ik ben christelijk gelovig" ? Vier sprekers nemen ons – op evenveel donderdagavonden in juli en augustus – mee in hun persoonlijke getuigenis. Ze zijn creatief, gedurfd, nu eens spiegelend, dan weer erg actueel … Elke spreker krijgt een half uur, niet meer en niet minder. Nadien nodigen we je graag uit in de Engelsche Hof, de tuin van het Nieuw Abtskwartier, om er samen met de spreker bij pot en pint nog even na te kaarten.

Wie wil kan vooraf in alle rust genieten van de mooie klanken van het Le Picard-orgel. Uitvoerders zijn Paul Van Hooff (orgel) en Odette Meyers (fluit). Zij verwelkomen je graag vanaf 19u30 in onze abdijkerk.

 

Op donderdag 25 augustus laten we Johan Swinnen aan het woord. Johan Swinnen is kankeronderzoeker. Elf jaar geleden kwam de ziekte plots heel dichtbij toen bij zijn zoon Pieter een hersentumor werd vastgesteld.

Uit dankbaarheid dat Pieter de ziekte overleefde liep Johan in 2017 van Leuven naar Compostela. Met meer dan 850 brieven van en voor kankerpatiënten in zijn rugzak stak hij een hart onder de riem van vele mensen.

In 2019 ondernam hij een nieuwe looptocht "Beeldje bij beeldje", van Leuven naar Rome, en creëerde daarmee een groot symbool van verbondenheid. Tijdens de coronaperiode startte Johan een nieuwe actie "Hou(t) me vast" waarmee hij kankerpatiënten en iedereen die het kan gebruiken wat houvast wil bieden in tijden van afstand houden.

Johan vertelt over wat hem inspireert om zich in te zetten voor mensen die het door ziekte en tegenslag niet makkelijk hebben.

 

De toegang is helemaal gratis. Heb je van je zomerse avond genoten, dan kan je een vrijblijvende gift doen. Van harte welkom!

 

Een organisatie van Pastorale Zone KesseLinde i.s.m. Heilige Huisjes (www.heiligehuisjes.be). Meer info op www.abdijvanvlierbeek.be/depreekstoel/

 

 

© Foto: Rob Stevens.

Deel deze pagina