Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Agenda
HKV: Rondleiding oude kerkhof

zondag 19 september 2021

15u: Abdij van Vlierbeek, Westerpoort.

 

Op het eerste gezicht lijkt een kerkhof misschien een ongewone bestemming voor een zondagse wandeling. Het oude kerkhof van Vlierbeek is echter meer dan de moeite waard om een bezoekje te brengen! Er heerst een rustige en serene sfeer, maar bovendien treft men er belangrijk funerair erfgoed.

 

Een enthousiaste gids van de Heemkundige Kring Vlierbeek vzw neemt je mee op wandel langs enkele indrukwekkende praalgraven die hier te vinden zijn. We ontdekken bovendien sporen van de laatste monniken van de oude benedictijnenabdij. Verscheidene grafmonumenten herinneren ook aan de slachtoffers en vooral aan kleine en grote helden van de beide wereldoorlogen. Enkele lokale prominenten en kunstenaars vonden hier tevens hun laatste rustplaats, denk maar aan Eduard Remy, Frans Nackaerts en Jan Cobbaert.

We nodigen je dan ook graag uit om te komen luisteren naar de verscheidenheid aan verhalen die verbonden zijn met deze verstilde erfgoedplek.


Afspraak om 15u aan de Westerpoort. Prijs 5,00 € per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis.

Wil jij er ook graag bij zijn? Aarzel dan niet om je in te schrijven via deze link: https://docs.google.com/forms/d/159FW2qfVQa0WXl1cJdEoXfEy8Go8lzGqSzqlX4J9jis/edit. Op zaterdag 18 september om 17u sluiten we onze inschrijvingen af. Het aantal deelnemers per groep is echter beperkt, wees er dus snel bij. Na inschrijving mag je dan nog een mailtje ter bevestiging van ons verwachten.

 

Voor vragen of meer informatie kan je contact opnemen met de Heemkundige Kring Vlierbeek vzw via rondleidingen@abdijvanvlierbeek.be

 

Uiteraard stellen we bij het organiseren van deze rondleiding graag jouw veiligheid als die van onze gidsen voorop. Daarom vragen we om nog steeds een mondmasker te dragen en 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Wanneer je wenst deel te nemen aan deze rondleiding, ga je dan ook automatisch akkoord met onze richtlijnen. Mochten onze richtlijnen intussen tijd wijzigen, dan vermelden we dit alsnog op deze websitepagina.

 

© Foto: Heemkundige Kring Vlierbeek vzw

Deel deze pagina