Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Agenda
Nacht van de vleermuis

vrijdag 26 augustus 2022

20u: Abdij van Vlierbeek.

 

 

Op vrijdag 26 augustus slaan Natuurpunt Leuven-Vlierbeek, de Heemkundige Kring Vlierbeek vzw, Abdij van Vlierbeek en Regionaal Landschap Dijleland de handen in elkaar voor de organisatie van de “Nacht van de Vleermuis" in Vlierbeek.

 

Van harte welkom om deel te nemen aan een bewegwijzerde avondwandeling van 5 km doorheen de site van de Abdij van Vlierbeek en het provinciedomein van Kessel-Lo (vergeet je zaklamp niet!). Onderweg laat een vleermuiskenner met een batdetector je de geluiden horen die vleermuizen maken met hun sonar.

 

Starten kan doorlopend tussen 20u00 en 21u30 aan de onthaalstand van Natuurpunt Leuven-Vlierbeek op het binnenplein van de Abdij van Vlierbeek. Hier krijg je de nodige info om zelf op pad te gaan. Gidsen van de Heemkundige Kring Vlierbeek vzw brengen je tevens een spannend volksverhaal en vertellen je wat meer over de geschiedenis van de abdijsite. Onder hun begeleiding kan je bovendien de crypte onder de abdijkerk bezoeken. Voor of na je wandeling kan je ook een kijkje gaan nemen in de ijskelder van het Heuvelhofpark. Deze ijskelder werd speciaal voor vleermuizen ingericht als winterslaapplaats.

 

Deelnemen is gratis.

 

Meer info vind je op de website van Natuurpunt Leuven via deze link.

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina