Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Archief
28-06-2020 Honden aan de leiband

zondag 28 juni 2020

Bescherm de natuur, bescherm andere abdijbezoekers en bescherm je hond.

 

Ongetwijfeld mogen we ook vandaag weer veel wandelaars ontvangen op onze abdijsite. We kijken er alvast naar uit want we hebben dan ook heel veel moois te bieden. Nu “In den Rozenkrans” terug open is, kan je een wandeling opnieuw afsluiten met iets zoets of iets hartigs. Of breng na een wandeling eens een bezoekje aan het kunstenaarsatelier van Jonny Kiggen​ (na afspraak op 0478-31.34.56).

 

We zijn blij te mogen vaststellen, dat de meeste wandelaars hun hond tijdens een bezoek aan onze abdijsite correct aanlijnen. Jammer genoeg merken we regelmatig dat er honden los rondlopen en dit zowel binnen de muren van onze abdij, als in de groene zone eromheen. Dit kan nefast zijn voor wilde planten en dieren, maar uiteraard ook voor andere honden, voor andere bezoekers en voor je loslopende hond zelf. Ook al gaat je hond niet over tot agressief gedrag, een loslopende hond brengt bij veel mensen en kinderen toch een onveiligheidsgevoel naar boven.

 

Ben je een natuurliefhebber en een dierenvriend? Samen met Natuurpunt Vlierbeek​, vragen we er voor te zorgen dat je hond zich aan de leiband bevindt wanneer je in Vlierbeek een wandeling maakt. Graag wijzen we er ook op dat het hier zeker geen "anti-hond-maatregel" betreft.

 

Staf Coppens maakte er in samenwerking met het ANB (Agentschap voor Natuur en Bos) alvast de volgende filmpjes over: 

 

 

 

© Tekst: In samenwerking met Natuurpunt Vlierbeek.

© Foto: ANB.

 

Deel deze pagina