Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Nieuws
“de Preekstoel” nu ook in Vlierbeek

dinsdag 14 juni 2022

Wat betekent het voor mij wanneer ik zeg "Ik ben christelijk gelovig" ? Vier sprekers nemen ons mee in hun persoonlijke getuigenis vanaf de preekstoel in onze abdijkerk. Ze zijn creatief, gedurfd, nu eens spiegelend, dan weer erg actueel … Elke spreker krijgt een half uur, niet meer en niet minder. Nadien nodigen we je graag uit in de Engelsche Hof, de tuin van het Nieuw Abtskwartier, om er samen met de spreker bij pot en pint nog even na te kaarten.

 

Wie wil kan vooraf in alle rust genieten van de mooie klanken van het Le Picard-orgel. Uitvoerders zijn Paul Van Hooff (orgel) en Odette Meyers (fluit).

 

Afspraak op 4 donderdagen in juli en augustus om 20 uur in onze abdijkerk.  Verwelkoming met orgelmuziek vanaf 19.30 uur.

 

Op de affiche : Lisa del Bo (14 juli), zuster Jeanne Devos (28 juli), Rik Torfs (11 augustus) en Johan Swinnen (25 augustus), zie voor meer details  www.abdijvanvlierbeek.be/depreekstoel/.

 

Een organisatie van de Pastorale Zone KesseLinde.  Deze verenigt zeven parochies (OLV Vlierbeek, Sint-Kwinten Linden, Sint-Antonius van Padua Heverlee, Heilig Hart Blauwput, Heilige Familie Boven-Lo, Sint-Franciscus Heverlee en Don Bosco Kessel-Lo).

 

De idee werd opgepikt in Herentals.  Al sinds 2009 getuigen daar tijdens de zomermaanden wekelijks bekende, maar vooral boeiende Vlamingen over hun christelijk geloof vanaf de preekstoel in de Sint-Waldetrudiskerk. Heilige Huisjes, een project van het Decanaat Zuiderkempen, nodigt in Herentals ook dit jaar  inspirerende gasten uit op dinsdagavonden in juli en augustus, zie voor meer details www.heiligehuisjes.be

Hun initiatief krijgt nu dus navolging in Vlierbeek op vier donderdagavonden.  De toegang is helemaal gratis.  Heb je van je zomerse avond genoten, dan kan je een vrijblijvende gift doen.  Van harte welkom!

 

 

 

 

 

 

 

©Tekst: Abdij van Vlierbeek.

©Foto's: KIK-IRPA, Brussel - www.kikirpa.be.

Deel deze pagina