Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Nieuws
Een vleugje Bach in onze abdijkerk

zondag 30 mei 2021

Onlangs vormde de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Vlierbeek het decor voor een unieke muzikale ode aan Bach. Onze abdijkerk, een meesterwerk van hofarchitect Laurent-Benoît Dewez en terecht geroemd als één van de mooiste classicistische bouwwerken uit de achttiende eeuw, leende zich immers voor een intieme muzikale opvoering met een wel heel bijzonder doel.

 

Omwille van de pandemie, kunnen István Lukács – student compositie en orgel aan het Lemmensinstituut – en zijn echtgenote Emese Lukács-Kárpáti al geruime tijd geen bezoek meer brengen aan hun thuisland Hongarije. Met de sfeervolle opnames, die zij van hun muzikale opvoering maakten, ontving hun familie een bijzonder origineel geschenk vanuit Vlierbeek.

 

En wij mogen uiteraard meegenieten …

 

 

 

 

 En ook deze pareltjes mogen we met jullie delen.

 

 

 

 

Wil je het prachtige interieur van onze abdijkerk graag zelf bewonderen? Wel, volgend weekend zetten we – ter gelegenheid van de Open Kerkendagen – onze deuren graag voor je open. Een uitgelezen kans dus om op 5 en 6 juni onze abdijkerk te (her)ontdekken!

 

 

Graag merken we even op dat alle geldende Corona-maatregelen strikt gevolgd werden tijdens deze opnames in onze abdijkerk.

 

© Foto: KIK-IRPA, Brussel - www.kikirpa.be

 

 

 

 

Deel deze pagina