Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Imker

Sinds 2011 is er een bijenhal op de abdijsite van Vlierbeek gevestigd, meer specifiek in de boomgaard achter het Gastenkwartier. De bijenhal ligt beschut tegen de wind langs de muur die de boomgaard in twee verdeelt.

Er staan gemiddeld genomen 12 bijenkasten en elke kast wordt bevolkt door 1 koningin en 10.000 tot 40.000 “vriendelijke” bijtjes.

De bijen vliegen tot 4 km in het rond en zoeken nectar en pollen die ze terugbrengen naar hun eigen bijenkast.

In het voorjaar wanneer de fruitbomen bloeien, halen ze hun hartje op omdat ze in de boomgaard en in de nabije omgeving veel lekkers kunnen ophalen. Daarvan slingert de imker mierzoete vloeibare honing.

Vanaf midden juni staan de lindebomen in bloei, waarvan er ook veel staan op de abdijsite. Deze worden dan vakkundig bezocht door de bijtjes om een nieuwe lading honing te maken. De imker haalt deze honing in de zomer uit de raten.

In augustus beginnen de bijen zich al op de winter voor te bereiden. En in de koudere maanden blijven ze dicht bij elkaar in de kast zitten, om weer uit te vliegen wanneer de temperatuur zachter wordt en het zonnetje schijnt.

 

Iedereen is welkom om de bijenhal te bekijken. Wanneer de bijen niet gestoord worden, steken ze niet. Blijf dus zeker uit hun vliegroute!

 

De imker is Danny Koeken en je kan de honing vinden op de Kortrijksestraat 190 te Kessel-Lo.

Deel deze pagina