Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Agenda
de Preekstoel : Lisa del Bo

donderdag 14 juli 2022

20u: Abdij van Vlierbeek, Onze-Lieve-Vrouwekerk.

 

Wat betekent het voor mij wanneer ik zeg "Ik ben christelijk gelovig" ? Vier sprekers nemen ons – op evenveel donderdagavonden in juli en augustus – mee in hun persoonlijke getuigenis. Ze zijn creatief, gedurfd, nu eens spiegelend, dan weer erg actueel … Elke spreker krijgt een half uur, niet meer en niet minder. Nadien nodigen we je graag uit in de Engelsche Hof, de tuin van het Nieuw Abtskwartier, om er samen met de spreker bij pot en pint nog even na te kaarten.

Wie wil kan vooraf in alle rust genieten van de mooie klanken van het Le Picard-orgel. Uitvoerders zijn Paul Van Hooff (orgel) en Odette Meyers (fluit). Zij verwelkomen je graag vanaf 19u30 in onze abdijkerk.

 

Op donderdag 14 juli laten we Lisa del Bo aan het woord. Zij is voor de meeste mensen de zangeres die ons land vertegenwoordigde op het Eurosongfestival met Liefde is een kaartspel. Maar enkele jaren geleden kregen we een andere kant van haar te zien als gastvrouw van het Virga Jesseconcert tijdens de gerenommeerde Virga Jessefeesten in Hasselt. Nog wat later – in 2018 – ging een lang gekoesterde droom in vervulling wanneer Lisa del Bo besluit om kerkconcerten te gaan geven met liedjes en verhalen waarin het geloof centraal staat. Intimi van Lisa zijn niet verbaasd door deze wending in de carrière van de zangeres want ze is al haar hele leven diep gelovig en ze weet zich dankbaar gedragen door God.

 

De toegang is helemaal gratis. Heb je van je zomerse avond genoten, dan kan je een vrijblijvende gift doen. Van harte welkom!

 

Op donderdag 28 juli geven we graag het woord aan zuster Jeanne Devos, op donderdag 11 augustus zal Rik Torfs onze gastspreker zijn. Johan Swinnen tenslotte sluit op donderdag 25 augustus deze zomerreeks van "de Preekstoel" af.

 

 

Een organisatie van Pastorale Zone KesseLinde i.s.m. Heilige Huisjes (www.heiligehuisjes.be). Meer info op www.abdijvanvlierbeek.be/depreekstoel/

Deel deze pagina