Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Agenda
de Preekstoel: Luc Sels

donderdag 11 juli 2024

20u: Abdij van Vlierbeek, Onze-Lieve-Vrouwekerk.

 

Na de succesvolle edities van de afgelopen twee jaren, staat deze zomer een nieuwe editie van de Preekstoel op de agenda in onze Abdij van Vlierbeek. Opnieuw geven bekende, maar vooral boeiende Vlamingen vanaf de preekstoel in de abdijkerk van Vlierbeek antwoord op de vraag: “Wat betekent het voor mij wanneer ik zeg ‘Ik ben christelijk gelovig?’”  

 

Wie wil kan vanaf 19u30 in alle rust en stilte genieten van de mooie klanken van het Le Picard-orgel. Opnieuw geven Paul Van Hooff (orgel) en Odette Meyers (fluit) het beste van zichzelf. 

 

Op donderdag 11 juli bijt rector Luc Sels de spits af. Luc Sels (°1967) startte zijn academische loopbaan in 1996, als docent van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van KU Leuven. In 2004 werd hij gewoon hoogleraar. Vervolgens leidde hij zijn faculteit als decaan gedurende twee opeenvolgende mandaten van 2008 tot 2017. Sinds augustus 2017 is hij rector van KU Leuven, zijn tweede mandaat zal in juli 2025 aflopen.

 

KU Leuven als universiteit is ontstaan en gegroeid in de katholieke traditie. In haar opdrachtverklaring staat dat als volgt: “Vanuit haar christelijke mens- en wereldbeeld wil zij een plaats zijn van open discussie over maatschappelijke, levensbeschouwelijke en ethische thema’s, en een kritisch denkcentrum in en voor de katholieke gemeenschap”. Het is een inclusieve universiteit die, vanuit die oriëntatie, een kritisch denkcentrum wil zijn in en voor de katholieke gemeenschap. 

 

Na de getuigenis, die aanvat om 20u en maximaal een half uur duurt, word je uitgenodigd in de heraangelegde
Pandtuin – één van de tuinen in de abdij van Vlierbeek – om er samen met de spreker bij pot en pint nog even na te kaarten. De avond is helemaal gratis. Heb je van je ervan genoten, dan kan je een vrijblijvende gift doen. Van harte welkom!

 

Op donderdag 25 juli geven we graag het woord aan Kris Gelaude, op donderdag 8 augustus zal Luk Vanmaercke onze gastspreker zijn. Marie Bamutese tenslotte sluit op donderdag 22 augustus deze zomerreeks van "de Preekstoel" af.

 

 

Een organisatie van de Pastorale Zone KesseLinde. Deze verenigt zeven parochies (OLV Vlierbeek, Sint-Kwinten Linden, Sint-Antonius van Padua Heverlee, Heilig Hart Blauwput, Heilige Familie Boven-Lo, Sint-Franciscus Heverlee en Don Bosco Kessel-Lo). Meer info op www.abdijvanvlierbeek.be/depreekstoel/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina