Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Agenda
de Preekstoel : Rik Torfs

donderdag 11 augustus 2022

20u: Abdij van Vlierbeek, Onze-Lieve-Vrouwekerk.

 

Wat betekent het voor mij wanneer ik zeg "Ik ben christelijk gelovig" ? Vier sprekers nemen ons – op evenveel donderdagavonden in juli en augustus – mee in hun persoonlijke getuigenis. Ze zijn creatief, gedurfd, nu eens spiegelend, dan weer erg actueel … Elke spreker krijgt een half uur, niet meer en niet minder. Nadien nodigen we je graag uit in de Engelsche Hof, de tuin van het Nieuw Abtskwartier, om er samen met de spreker bij pot en pint nog even na te kaarten.

Wie wil kan vooraf in alle rust genieten van de mooie klanken van het Le Picard-orgel. Uitvoerders zijn Paul Van Hooff (orgel) en Odette Meyers (fluit). Zij verwelkomen je graag vanaf 19u30 in onze abdijkerk.

 

Op donderdag 11 augustus laten we Rik Torfs aan het woord. Rik Torfs is hoogleraar aan de KU Leuven en kerkjurist. Hij is een overtuigd christen, maar in de opinieartikelen die hij schrijft in de Vlaamse pers neemt hij geen blad voor de mond wanneer hij zijn ongezouten mening geeft over het instituut dat de katholieke kerk is. Door zijn spitsvondige en fijne humor ontpopte hij zich ook als een Bekende Vlaming met regelmatige deelname aan diverse radio- en televisieprogramma's.

 

De toegang is helemaal gratis. Heb je van je zomerse avond genoten, dan kan je een vrijblijvende gift doen. Van harte welkom! 

 

Johan Swinnen sluit op donderdag 25 augustus deze zomerreeks van "de Preekstoel" af.

 

 

Een organisatie van Pastorale Zone KesseLinde i.s.m. Heilige Huisjes (www.heiligehuisjes.be). Meer info op www.abdijvanvlierbeek.be/depreekstoel/

 

 

Deel deze pagina