Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Agenda
Geannuleerd - Coté Jardin

woensdag 22 april 2020

13u - 17u: Abdij van Vlierbeek.

 

De Abdij van Vlierbeek onthaalt dit jaar de vierde editie van Côté Jardin.

Op deze Buitenspeeldag organiseren de vele verenigingen, die op en om de abdijsite van Vlierbeek actief zijn, samen met 30CC een culturele familienamiddag in het groen. Kom alle hoekjes en kantjes van de abdij ontdekken tijdens interactieve rondleidingen, vertellingen en workshops. Leef je uit met keramiek, leer vuur maken, spot de steenuil, proef honing en zo veel meer.

De meeste activiteiten zijn gratis (en vaak doorlopend). Voor sommige activiteiten kan je op voorhand inschrijven of ter plekke, zolang er plaats is. De enige betalende voorstelling is 'MADE IN KWAKKABA' van Zonzo Compagnie. 

Tickets via 30CC.

 

PROGRAMMA

 • 13.15u (30') Openingsconcert.
  Het instaporkest van de Koninklijke Harmonie De Volharding Kessel-Lo opent plechtig de namiddag.
 • 13.30u + 14.30u + 15.30u (35') / 6+ (gratis tickets via 30CC). Workshop rolkei beschilderen en atelierbezoek Jonny Kiggen (beeldend kunstenares).
  Stenen hebben een verhaal. Als we luisteren en goed kijken zie je wat de steen verbergt. Dat kan je gebruiken als inspiratie voor je schilderijtje op de steen.
 • 13.30u + 15.30u (90') / 5+ (gratis tickets via 30CC). Workshop keramiek ‘spelen met klei’– keramiste Yo Vandevenne.
  In deze workshop leer je zelf speelgoed maken met klei: een knikkerbaan en knikkerspelletjes, vingerpoppen, een aardappeloven, je eigen kruidentuintje, een poppenfornuis waarmee je echt kunt koken en nog veel meer. Yo Vandevenne is beeldend kunstenaar, beeldhouwster en keramiste.
 • 14.00u + 15.30u (45') / 4+ (tickets via 30CC – 5,00 €).  MADE IN KWAKKABA van Zonzo Compagnie. Een wonderlijke muzikale reis met afgedankt speelgoed in de hoofdrol. Theatermaakster Silke Melis en muzikant Alec De Bruyn bekijken het met een frisse blik, zetten het op z’n kop en draaien het binnenstebuiten, schudden ermee, blazen erop en geven het een nieuw leven in plaats van een plek op de vuilnisbelt. Elke afgedankte furby, wegkwijnende teddybeer of batterij-verlangende Casio krijgt zo recht op een tweede verwondering dankzij deze voorstelling. Samen met het publiek vertellen ze een woordeloos muzikaal verhaal over de wonderlijke reis van een badeendje.
 • 14.00u (60') / 5+ (gratis tickets via 30CC). Vertelparcours De Tovervalk.                                          Verhalenvertelster Marlein neemt je mee naar wonderlijke hoekjes rond de abdij om je te begeesteren met een Slavisch sprookje vol magie en symboliek. Ideaal als intro om daarna de slechtvalk te gaan bespieden die in de toren van de abdij woont.
 • 14.00u + 14.30u + 15.00u + 15.30u (15') / 4+ (gratis tickets via 30CC). Vertelling Het kunstkwartier (Jacqueline van Leeuwen - Heemkundige Kring Vlierbeek).                       Ontvlucht even de drukte en ontdek het wonderlijke verhaal achter één van de schilderijen in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Vlierbeek. Een verteller neemt je mee voor een kwartiertje de stilte in. Samen bekijken we het schilderij waarop een held is afgebeeld. Waarom waren de inwoners van Vlierbeek vroeger zo'n fan van hem? En wie zijn jullie helden vandaag? Na een kwartiertje in alle rust kunst kijken stap je vol nieuwe energie weer naar buiten!
 • 15.00u (45') (gratis tickets via 30CC). Wandeling door Robrecht Janssen (Heemkundige Kring Vlierbeek).
  Doorheen de site, langs kelders en verborgen plekjes, zowel leuk voor mensen die de site nog niet zo goed kennen als mensen die vertrouwd zijn met de site. Je komt op plaatsen waar je anders niet kan komen.
 • 16.30u (20') Afsluitend meezingmoment - Pieter Putzeys & the kids van Abdijschool Vlierbeek.
  Pieter Putzeys is leraar aan de Abdijschool en songwriter. Speciaal voor 'Côté Jardin' schrijft hij een liedje met de natuur als rode draad. Samen met een aantal kinderen van de Abdijschool zal hij dit nummer brengen en iedereen wordt uitgenodigd om mee te zingen.


DOORLOPEND van 13.00 tot 17.00 uur & GRATIS

 • Workshop Bushcraft (Natuurpunt Vlierbeek). Leer zelf een vuur maken met een firesteel en breek het dagrecord touwtje doorbranden.
 • Infostand wilde bijen (Natuurpunt Vlierbeek).
 • Spel (Chiro Vlierbeek).
 • Imker Danny Koeken. Ontdek de bijenkasten en proef de overheerlijke honing.
 • Eddy Sente (Natuurpunt Leuven). Dankzij Eddy's telescopen ontdek je de nestplaatsen van de slechtvalk en de kerkuil.
   

Deel deze pagina