Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Agenda
HKV: Abdijdag

zondag 1 oktober 2023

13u30 - 17u: Abdij van Vlierbeek.

 

Op zondag 1 oktober ben je de hele namiddag welkom in Vlierbeek voor een nieuwe Abdijdag! De jaarlijkse hoogmis voor elke liefhebber van het erfgoed op de abdijsite van Vlierbeek.

 

Dit jaar ligt de focus op de oude Pandgang en het Koetshuis. Deze gebouwen worden momenteel gerestaureerd. Medewerkers van de Stad Leuven, het architectenbureau Studio Roma en de vrijwilligers van de Heemkundige Kring Vlierbeek vzw ontvangen je graag ter plaatse voor een werfbezoek. Ze vertellen je er alles over de geschiedenis van deze gebouwen, de restauratie en de herbestemming. In de Pandtuin kan je bovendien luisteren naar verhalen over het vroegere Benedictijnse kloosterleven en kom je meer te weten over de exacte functie van de Pandgang en de Pandtuin in die tijd. Ook een bezoek aan de krocht mag je die dag zeker niet links laten liggen!

 

Vooraf inschrijven is niet nodig. Deelname is gratis, een vrije bijdrage ten voordele van de Heemkundige Kring Vlierbeek vzw is steeds welkom.

 

Voor vragen of meer informatie kan je contact opnemen met de Heemkundige Kring Vlierbeek vzw via rondleidingen@abdijvanvlierbeek.be

 

 

 

 

Deel deze pagina