Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Agenda
HKV: Natuurbelevingswandeling rond de abdijsite

zondag 19 juni 2022

15u: Abdij van Vlierbeek, Westerpoort.

 

Heb je zin om een stevige wandeling te maken doorheen wat ooit de landerijen, weilanden en bossen rond de benedictijnenabdij van Vlierbeek waren? Trek dan je wandelschoenen aan en ga samen met een gids van de Heemkundige Kring Vlierbeek vzw op stap.

 

De stichting van de benedictijnenabdij van Vlierbeek dateert van het jaar 1125. Het moerassige gebied, buiten de Leuvense stadsmuur, in de vallei van de Vlierbeek kreeg vooral door het werk van deze benedictijnenmonniken een heel ander uitzicht. Ontdek hoe de natuur, het landschap en de bewoning evolueerden door de eeuwen heen.

 

Afspraak om 15u aan de Westerpoort. Prijs 5,00 € per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis. Stevige wandelschoenen zijn aanbevolen.

 

Wil jij er ook graag bij zijn? Aarzel dan niet om je in te schrijven via deze inschrijvingslink. Op vrijdag 17 juni om 12u sluiten we onze inschrijvingen af. Het aantal deelnemers per groep is echter beperkt, wees er dus snel bij. Na inschrijving mag je dan nog een mailtje ter bevestiging van ons verwachten.

 

Voor vragen of meer informatie kan je contact opnemen met de Heemkundige Kring Vlierbeek vzw via rondleidingen@abdijvanvlierbeek.be

 

© Foto: Jan Crab.

 

 

 

 

 

Deel deze pagina