Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Agenda
HKV: Open Kerkendagen - Onze-Lieve-Vrouwekerk

zaterdag 4 juni 2022 - zondag 5 juni 2022

Onze-Lieve-Vrouwekerk, Abdij van Vlierbeek.

Zaterdag 4 juni: 14u30-17u.

Zondag 5 juni: 13u-17u.

 

Ook dit jaar neemt de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Vlierbeek deel aan de jaarlijkse Open Kerkendagen. Een uitgelezen kans dus om in het weekend van 4 en 5 juni onze abdijkerk te (her)ontdekken.

 

De Onze-Lieve-Vrouwekerk van Vlierbeek is één van de belangrijkste monumenten in onze regio. Het gebouw wordt aan het einde van de achttiende eeuw opgetrokken voor een kleine benedictijnse gemeenschap. Dit belet de abt van Vlierbeek niet om voor de bouw van de kerk een beroep te doen op de succesrijke hofarchitect Laurent-Benoît Dewez. Het is tekenend voor een periode waarin religieuze gemeenschappen, in Vlierbeek en elders, zich een meer wereldse uitstraling aanmeten. Waarom zij hiervoor kozen en wat dit concreet betekende voor Vlierbeek vertellen de gidsen van de Heemkundige Kring Vlierbeek vzw je graag tijdens de Open Kerkendagen van 4 en 5 juni. Elk half uur zijn er korte gidsbeurten op vier verschillende spreekpunten in en rond de kerk. Alle gidsen starten op hetzelfde moment en je mag als bezoeker  vrij kiezen waar je wil aansluiten. Er blijft ook telkens wat tijd over om op eigen ritme de kerk te ontdekken.

 

Zaterdag 4 juni ben je welkom vanaf 14.30 uur en op zondag 5 juni al vanaf 13 uur. De laatste gidsbeurten starten telkens om 16.30 uur. Een vrije bijdrage om deel te nemen aan deze gidsbeurten is welkom. Op beide dagen kan je bovendien genieten van een orgel- en fluitconcert door Paul Van Hooff en Odette Meyers. Paul Van Hooff laat je op zaterdag om 16 uur en op zondag om 15 uur dan graag de prachtige tonen van het historische Le Picard-orgel horen.

 

 

 

 

Foto: Een bezoeker bij de kerk van Vlierbeek in 1889. © KIK-IRPA, Brussel - www.kikirpa.be

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina