Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Agenda
HKV: Rondleiding oude kerkhof

zondag 26 mei 2024

15u: Abdij van Vlierbeek, Westerpoort.

 

Op het eerste gezicht lijkt een kerkhof misschien een ongewone bestemming voor een zondagse wandeling. Het oude kerkhof van Vlierbeek is echter meer dan de moeite waard om een bezoekje te brengen! Er heerst een rustige en serene sfeer, maar bovendien treft men er belangrijk funerair erfgoed.

 

Een enthousiaste gids van de Heemkundige Kring Vlierbeek vzw neemt je mee op wandel langs enkele indrukwekkende praalgraven die hier te vinden zijn. We ontdekken bovendien sporen van de laatste monniken van de oude benedictijnenabdij. Verscheidene grafmonumenten herinneren ook aan de slachtoffers en vooral aan kleine en grote helden van de beide wereldoorlogen. Enkele lokale prominenten en kunstenaars vonden hier tevens hun laatste rustplaats, denk maar aan Eduard Remy, Frans Nackaerts en Jan Cobbaert. We nodigen je dan ook graag uit om te komen luisteren naar de verscheidenheid aan verhalen die verbonden zijn met deze verstilde erfgoedplek.


Afspraak om 15u aan de Westerpoort. Prijs 5,00 € per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis. Je kan je deelname bij aanvang van de wandeling via Payconiq betalen. Verkies je een cashbetaling, dan zou het handig zijn als je de betaling gepast kan regelen. Vooraf inschrijven is niet nodig.

 

Voor vragen of meer informatie kan je contact opnemen met de Heemkundige Kring Vlierbeek vzw via rondleidingen@abdijvanvlierbeek.be

 

© Foto: Heemkundige Kring Vlierbeek vzw

Deel deze pagina