Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Agenda
Natuurpunt Vlierbeek: Zeisen in de boomgaard

zondag 21 juni 2020

Zondag 21 juni om 19u kan je samen met het team van Natuurpunt Vlierbeek gaan zeisen in de boomgaard op onze abdijsite. En ook maandag en dinsdag gaan ze gewoon verder met het harde werk.

De schapen konden dit jaar - jammer genoeg - niet in de boomgaard van de Abdij van Vlierbeek komen grazen. Dus zal het gras domineren en krijgen bloemen geen kans. Om dat tegen te gaan, zet het team van Natuurpunt Vlierbeek de zeis erin. Ze laten het gezeisde gras een aantal dagen drogen en keren. Vervolgens wordt het gras gebotteld in balen en dit door een lokale boer.

 

Deze uitdaging staat in het teken van het "Rondjenatuur" van Natuurpunt Vlierbeek. Elke vierkante meter zeis brengt iets op! Met jouw steun kunnen ze deze parel vergroten en verbinden.

 

Concreet:

Welkom op zondag 21 juni om 19u.  Op maandag 22 juni en dinsdag 23 juni vanaf 19u zeisen ze verder! Met een beetje ervaring in het zeisen kan je mee doen. Het team van Natuurpunt Vlierbeek helpt je graag op weg. Maar een "initiatie zeisen" is dit niet. Het is dus best dat je zeis goed scherp staat.

 

Graag even melden indien je graag aansluit, via mail (natuurpuntvlierbeek@gmail.com) of via de facebookpagina van Natuurpunt Vlierbeek. De maatregel van de bubbels zal strikt  gerespecteerd worden. Dus er zal gewerkt worden op grote afstand van elkaar zodat er geen enkel risico is. Daarom dus graag even laten weten of je komt.

 

Zegt zeisen je niets? Geen probleem! Het gras moet ook gekeerd worden. Dat is crossfit van de bovenste plank! Ook daarvoor vragen we even in te schrijven. Dat is voor maandag en dinsdag en ook later in de week.

 

En vanzelfsprekend mag je ook gewoon even langs komen wandelen, genieten van de zeisers en hun harde werk (op afstand weliswaar), de vliegende slechtvalken en het zicht in de boomgaard.

 

© Foto: Natuurpunt Vlierbeek.

Deel deze pagina