Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Agenda
Onze-Lieve-Vrouwekerk Vlierbeek: Schorsing publieke liturgische samenkomsten 14-03-2020 tot 03-04-2020

zaterdag 14 maart 2020

De Katholieke Kerk schorst alle publieke liturgische samenkomsten. Deze schorsing zal ook gelden voor alle publieke liturgische samenkomsten in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Vlierbeek. Door de strenge maatregelen zal de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Vlierbeek ook niet langer open zijn op zondag voor een bezoek of persoonlijk gebed. 

 

De voorgangers van onze abdijkerk zullen voortaan hun preek op papier zetten, zodat de gemeenschapsploeg van de parochie Vlierbeek deze per e-mail aan je kan bezorgen. Wil je deze teksten graag ontvangen of wens je graag een abonnement op de online nieuwsbrief van de parochie Vlierbeek, dan kan je contact met hen opnemen via vlierbeekparochie@gmail.com. Voor vragen kunnen jullie terecht op het telefoonnummer van de parochie 0471-73.12.68.

 

Hierbij de officiële mededeling hieromtrent vanuit de Bisschoppenconferentie van België:

 

De bisschoppen schorsen alle openbare liturgische bijeenkomsten van de katholieke Kerk vanaf komend weekend 14 & 15 maart tot vrijdag 3 april.

 

Vanwege de huidige evolutie van de corona-epidemie beslist de Bisschoppenconferentie van België om alle publieke liturgische bijeenkomsten van de Katholieke Kerk in ons land te schorsen. De beslissing gaat in komend weekend (14 & 15 maart) en geldt alvast tot vrijdag 3 april.

·       Doopsels, huwelijken en uitvaarten kunnen plaatsvinden in beperkte kring.

·       Voor alle andere pastorale bijeenkomsten wordt maximale voorzichtigheid gevraagd.

·       De kerkgebouwen blijven open voor persoonlijk gebed en bezinning.

 

De bisschoppen roepen de gelovigen op deze periode van de vasten te beleven als een tijd van gebed, bekering, broederlijk delen en van grotere aandacht voor de medemens. De Schriftlezingen blijven ons individueel of in het gezin inspireren op weg naar Pasen. Kerknet, Cathobel, KTO, KERK & Leven, Dimanche, de vieringen op radio en tv, VRT en RTBF, en livestream kunnen daarbij helpen.

 

De bisschoppen danken al diegenen die alles op alles zetten om de verspreiding van het virus Covid19 tegen te gaan en ook hen die de zieken met de grootste zorg omringen.

 

Voor vragen omtrent de praktische gevolgen van deze beslissing kan men terecht op het eigen bisdom aartsbisdom@kerknet.be of via 015-21.65.01.

Deel deze pagina