Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Agenda
Open Monumentendag: Looptocht "Vlierbeek en Provinciedomein Kessel-Lo"

zondag 13 september 2020

13u: Abdij van Vlierbeek, Westerpoort.

 

Het tweede weekend van september staat traditiegetrouw "Open Monumentendag" op de agenda.

Door corona blijven onze historische gebouwen dit jaar jammer genoeg dicht, maar niet getreurd. Tijdens deze "Gesloten Monumentendag" kan je de Abdij van Vlierbeek en haar omgeving op een unieke manier ontdekken, en dit met of zonder professionele gids of app, in je bubbel of in je eentje, en altijd coronaproof.

 

Graag nodigen we je uit voor een 5,5 km lange looptocht langs de Abdij van Vlierbeek en het Provinciedomein van Kessel-Lo.

Het is echt eens iets anders: je Open Monumentendag al rennend beleven, met uitleg via een app en begeleiding door ervaren lopers van atletiekclub DCLA en de Hagelandse Runningclub. Wonderlijk hoe je al lopend anders kijkt naar "de dingen".

 

Voor de begeleide tocht is inschrijven verplicht via deze link: https://openmonumenten.eventsite.be/page/67/

Voor de individuele tocht kan je de app 'Runnin' City' downloaden.

Deelname is gratis.

 

Meer informatie vind je op de volgende webpagina: https://www.leuven.be/looptocht-vlierbeek-en-provinciedomein-kessel-lo

 

Na afloop kan je nog een bezoek brengen aan onze mooie abdijkerk Onze-Lieve-Vrouw van Vlierbeek, een pareltje van hofarchitect Laurent-Benoît Dewez en terecht één van de mooiste classicistische bouwwerken uit de achttiende eeuw. Deze is net zoals elke zondag vrij toegankelijk van 12u-17u.

 

© Foto: Jan Crab.

Deel deze pagina