Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Agenda
Refugee Walk

zondag 8 oktober 2023

Wandelen voor je medemens met de Refugee Walk!

 

Wereldwijd zijn meer dan 100 miljoen mensen op de vlucht voor geweld, oorlog en vervolging. Ze leggen enorme afstanden af, vaak te voet, op zoek naar een veilige thuis. De aankomst in België is niet het einde van de rit, want ook hier is er nog werk aan de winkel om mensen op de vlucht een warme thuis te geven.

 

Wil je graag iets doen om mee te werken aan een warme thuis voor iedereen? Hou je wel van een sportieve uitdaging? Heb je goesting om geld in te zamelen voor mensen op de vlucht? Dan is de 'Refugee Walk' ongetwijfeld iets voor jou!

 

Tijdens de Refugee Walk, die dit jaar doorgaat op zondag 8 oktober 2023, toon je je solidariteit door samen met heel Vlaanderen - en met mensen van onze parochie! - een route van 10, 20 of 30 km te wandelen, je te laten sponsoren door vrienden en familie en zo geld in te zamelen voor mensen op de vlucht. Een plezieruitje voor ons, een dagdagelijkse realiteit voor mensen op de vlucht. Samen hebben we één gezamenlijk doel: ons inzetten voor mensen op de vlucht!

 

De deelnemers worden één week vooraf gebriefd over de trajecten en de bijhorende vertrekuren. Het startpunt is de Abdij van Vlierbeek.

 

Vlierbeek zet zich al verschillende jaren in om dit initiatief te steunen met mensen van onze parochie, gesteund met deelnemers uit onze omgeving. De inspiratie en de energie kwam van Fin Omblets, die ons onlangs ontviel. Op de achtergrond was zij de drijfveer, vanuit een streven naar een mooie wereld voor iedereen. Laat haar energie ons begeleiden op onze verdere tocht naar een eerlijke en vreedzame samenleving.

 

Wij zijn volop bezig met ons team samen te stellen. Iedereen is welkom, ook jij! Via deze link  www.refugeewalk.be/teams/de-vlierbeekse-bottines kom je op ons team terecht. Je kan je inschrijven als deelnemer en/of een bijdrage doneren.  Meer info bij Paul Van Cauwenbergh (paul.vancauwenbergh@gep.kuleuven.be of 0497-83.67.03) of via de parochie (vlierbeekparochie@gmail.com of 0471-73.12.68).

 

 

 

 

 

Deel deze pagina