Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Archief
2018 11.11.11 in Vlierbeek

Solidariteit tussen Noord en Zuid in Vlierbeek

Heemkundige Kring Vlierbeek en Parochie Vlierbeek slaan de handen in elkaar voor 11.11.11. Onder de kerktoren van Vlierbeek verenigt Noord zich voor Zuid. Een gemeenschap verbindt zich met elkaar en voelt zich verbonden met anderen. Want uiteindelijk zijn we #AllemaalMensen, onderweg naar beter.

Bo Scheepmans, 11.11.11 Vlierbeek

 

Oorlog en solidariteit zijn van alle tijden en van overal. Wat vertelt het Vlierbeeks erfgoed over oorlog en vluchten? Op het kerkhof van Vlierbeek zullen gidsen van de Heemkundige Kring Vlierbeek verhalen ophalen over gebeurtenissen uit de Eerste Wereldoorlog. Toen joeg hier oorlogsgeweld en terreur mensen op de vlucht.

Denise Dictus, Heemkundige Kring Vlierbeek

 

Sinds dit jaar schenkt Trefpunt Vlierbeek vzw de opbrengst van de Abdijfeesten aan Jolinda. Jolinda staat voor "JOng Leven IN De Abdij" en ondersteunt activiteiten voor jongeren in de abdij, met bijzondere aandacht voor kansarme jongeren en jongeren met een beperking. Met de steun van Jolinda zal er parallel aan de Solidariteitswandeling Vlierbeek de improvisatieworkshop “Is er ook plaats voor mij in de abdij?” plaatsvinden. Deze workshop wordt begeleid door Inspinazie en staat ook in het teken van solidariteit.

Hans Smeyers, Trefpunt Vlierbeek vzw

Programma

Solidariteitswandeling

Sporen van oorlog en solidariteit in en rond de Abdij van Vlierbeek

Door Robrecht Janssen, Denise Dictus, Herman Huveners van Heemkundige Kring Vlierbeek.

 

Improvisatieworkshop

Improvisatietheater rond solidariteit. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

 

Toonmoment improvisatieworkshop

Initiatief van 11.11.11 Vlierbeek, Heemkundige Kring Vlierbeek en Parochie Vlierbeek. Met de steun van JOLINDA (JONG LEVEN IN DE ABDIJ) en stad Leuven.

Deel deze pagina