Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

  Logo

  Versies van het logo

    

  Gebruik van het logo

  Om de herkenbaarheid en visibiliteit van de Abdij van Vlierbeek te verhogen, moedigen we verenigingen, organisaties en gidsen die actief zijn op en rond de abdijsite aan om bij elke communicatie gebruik te maken van het logo van de Abdij Van Vlierbeek.

   

  Informatiedragers kunnen bijvoorbeeld zijn:

  Website
  Affiche
  Brochure
  Advertentie
  Powerpoint-template
  Audiovisuele boodschap

   

  Hou er rekening mee dat het logo eigendom is van de Abdij van Vlierbeek. Het is wettelijk beschermd door het auteursrecht.  Elk gebruik ervan door derden (die niet vermeld worden op de websitepagina “Vlierbeek nu”) zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming via info@abdijvanvlierbeek.be is uitdrukkelijk verboden.

  Huisstijlgids en digitale bestanden van het logo

  In onze huisstijlgids vind je de elementen van onze huisstijl: logo’s, kleuren en richtlijnen voor beeld, inclusief de informatie voor een correcte toepassing van onze huisstijl.

  Heb je alsnog een vraag over onze huisstijl? We helpen je graag bij de uitvoering en het juiste gebruik. Je kunt ons bereiken via info@abdijvanvlierbeek.be

   

  Huisstijlgids Abdij van Vlierbeek

   

  Het logo van de Abdij van Vlierbeek bestaat in een smalle en een brede versie. Het brede logo is aangewezen voor de meeste toepassingen. De smalle versie is vooral ontworpen voor affiches en ander drukwerk waar het logo van de Abdij van Vlierbeek tussen andere logo’s postvat. Het logo bestaat in drie bestandstypes: .eps, .jpg en .png. Het eerste is bedoeld voor gebruik in drukwerk. De twee andere types zijn bedoeld voor digitale toepassingen.

   

  AVV_logo_narrow_DEF.eps

  AVV_logo_narrow_DEF.jpg

  AVV_logo_narrow_DEF.png

  AVV_logo_wide_DEF.eps

  AVV_logo_wide_DEF.jpg

  AVV_logo_wide_DEF.png

  Betekenis van het logo

  Het logo van de Abdij van Vlierbeek is gebaseerd op de blauwe hardsteen, die in de 13de eeuw deel uitmaakte van een zuilenrij en de Vlierbeekse pandtuin omgaf. Op de vierkante plint staan vijf geprofileerde zuilbasissen, op de vier hoeken versierd met een klein en puntig blad met middelnerf. Op het midden van het basement stond ooit een zuiltje met een doorsnede van 18 centimeter, met daaromheen vier andere zuiltjes met telkens een doorsnede van 13 centimeter. De afstand tussen deze vier zuiltjes en de dikkere zuil in het midden bedroeg ongeveer 1,5 centimeter.

   

  Dit bijzondere vakmanschap moet een lust geweest zijn voor het oog! De steen is het enige bewijs dat de Abdij van Vlierbeek reeds in het tweede kwart van de 13de eeuw, goed een eeuw na haar oprichting, een stenen klooster bezat. Voor de bouwgeschiedenis van de abdij vormt hij dan ook een uiterst belangrijk document. Bovendien is dit artefact het oudste relict dat op de abdijsite aanwezig is!

   

  Decennialang stond de steen blootgesteld aan de natuurelementen. Het geheel gaf een verwaarloosde indruk. Onder impuls van de Heemkundige Kring Vlierbeek vzw en met de financiële steun van het Restauratiefonds Abdij Vlierbeek kon de steen een conservatiebehandeling ondergaan. De behandeling werd in 2017 uitgevoerd door Jozefien De Clercq in het atelier van Lapis Arte bvba in Balegem.

   

   

  Deel deze pagina