Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Nieuws
"de Preekstoel" opnieuw in Vlierbeek

woensdag 14 juni 2023

 

Na de succesvolle eerste editie in 2022 staat deze zomer een nieuwe editie van de Preekstoel op de agenda in de Abdij van Vlierbeek.

Opnieuw geven bekende, maar vooral boeiende Vlamingen vanaf de preekstoel in de abdijkerk van Vlierbeek antwoord op de vraag: “Wat betekent het voor mij wanneer ik zeg ‘Ik ben christelijk gelovig?’”  

Wie wil kan van 19u30 in alle rust en stilte genieten van de mooie klanken van het Le Picard-orgel.  Opnieuw geven Paul Van Hooff (orgel) en Odette Meyers (fluit) het beste van zichzelf. 

 

Na de getuigenis, die aanvat om 20u en maximaal een half uur duurt, wordt in de Pandtuin met zicht op de pas gerestaureerde Pandgang gezellig nagekaart bij een drankje. De avond is helemaal gratis. Heb je ervan genoten, dan kan je een vrijblijvende gift doen. Van harte welkom!

 

Op de affiche: Ingeborg Sergeant (13 juli), Réginald Moreels (27 juli), Julie Hendrickx (10 augustus) en Koen Geens (24 augustus), zie voor meer details www.abdijvanvlierbeek.be/depreekstoel/.

 

Een organisatie van de Pastorale Zone KesseLinde.  Deze verenigt zeven parochies (OLV Vlierbeek, Sint-Kwinten Linden, Sint-Antonius van Padua Heverlee, Heilig Hart Blauwput, Heilige Familie Boven-Lo, Sint-Franciscus Heverlee en Don Bosco Kessel-Lo).

 

 

 

 

 

©Tekst: Abdij van Vlierbeek.

©Foto's: KIK-IRPA, Brussel - www.kikirpa.be.

Deel deze pagina