Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Nieuws
Kerst vieren in Vlierbeek

donderdag 23 december 2021

Dit jaar kunnen we traditiegetrouw terug Kerstmis vieren in onze abdijkerk. Op vrijdag 24 december heten we je dan ook van harte welkom tijdens de middernachtmis om 24u. Beleef je mee hoe het kindje Jezus in de kribbe wordt gelegd? Op zaterdag 25 december - het feest van Kerstmis - ontvangen we je graag in de viering om 10u30. De wekelijkse zaterdagavondviering zal die dag niet doorgaan.

 

In Leuven klinkt de warme oproep aan alle kerken om op kerstdag samen de klokken te luiden. Ook onze abdijklokken omarmen graag dit initiatief en zullen die dag om 12u 's middags extra lang luiden. Als jij dus op Kerstmis onze abdijklokken hoort luiden, mag je er een boodschap van verbondenheid onder mekaar in horen.

 

 

Ook tijdens de kerstdagen zetten we de deuren van onze abdijkerk graag voor je open. Zowel op zaterdag 25 december als op zondag 26 december kan je er na de misvieringen tot 17u terecht. Je bent steeds welkom voor een moment van bezinning of gebed. Snuif ook even de kerstsfeer op bij onze kerststal.

 

Buiten voor onze abdijkerk vind je nog steeds onze vertrouwde kerststal. We nodigen je uit een kerstwens voor jezelf of voor je familie of vrienden op een kaartje te schrijven (je vindt ook blanco kaartjes achteraan in de kerk), dat je vervolgens aan één van de kerstbomen bij de kerststal hangt. De wind, de regen, misschien een sneeuwvlokje, een streepje zon, zullen de letters doen vervagen, maar de kracht van je woorden en gedachten blijft bestaan, voor altijd.

 

Opnieuw sluiten we een jaar af met heel wat uitdagingen voor onze Vlierbeekse gemeenschap. We zijn dan ook ontzettend dankbaar voor de vele mooie initiatieven van solidariteit die ook in 2021 in Vlierbeek voortleefden. Dankbaar ook voor de inspanningen van onze gemeenschapsploeg zodat we een moment van troost, bezinning of gebed konden vinden in onze abdijkerk. Trots op onze talrijke Vlierbeekse verenigingen, die ondanks alles hun best deden om ons corona-proof alsnog iets moois aan te bieden. En ook de leerkrachten en leerlingen van onze Abdijschool toonden ons wat solidariteit betekent. Afgelopen maand hielden zij een heuse opruimactie waarna alle nog bruikbare meubels vervolgens naar Trooz - één van de gemeentes die getroffen werd door de overstromingen deze zomer - gebracht werden. Onze solidariteit reikt dus tot buiten de grenzen van Vlierbeek.

 

Met z'n allen getuigen we dan ook van een teken van hoop en perspectief naar 2022 toe. We wensen je met het ganse team van de Abdij van Vlierbeek het allerbeste toe voor het nieuwe jaar!

 

©Tekst: Abdij van Vlierbeek.

©Aquarel: Rudi Thomassen.

Deel deze pagina