Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Nieuws
Natuurbehoud is ook erfgoedzorg!

Jacqueline van Leeuwen, lid van de Heemkundige Kring Vlierbeek vzw en coördinator vorming en advies bij FARO, interviewde Geert Sterckx als vrijwilliger bij Natuurpunt Vlierbeek. Het boeiende artikel kan je lezen via onderstaande link. Geert leert ons dat de natuur rond onze Abdij van Vlierbeek heel bijzonder is en dat natuurbehoud en erfgoedzorg veel gemeen hebben. Uiteraard kunnen beide verenigingen ook nog veel van elkaar leren en grijpen ze kansen om samen het Vlierbeekse erfgoed te bewaren.


Dat samenwerken krijgt nu zondag alvast vorm in de organisatie van de Erfgoeddag op onze abdijsite. Een evenement voor groot en klein waaronder de Heemkundige Kring Vlierbeek vzw, Natuurpunt Vlierbeek en de Wijkboomgaard Vlierbeek samen hun schouders zetten. Wil je meer weten over welke dieren er vandaag leven op onze abdijsite en hoe ze hier in de toekomst een thuis blijven vinden? Of ben je nieuwsgierig naar enkele wonderlijke dierenverhalen uit het verleden? Kom dan zeker nu zondag, 23 april tussen 14u en 17u, even langs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via deze link naar de digitale editie van FARO, een tijdschrift over cultureel erfgoed, kan je het volledige artikel lezen (p56-p57): https://issuu.com/faronet/docs/faro_2023_16_1/56?fbclid=IwAR0tsiPisNyxmi00kMcko0rIIqVnbjez4qLLM-7DZt__ptVpy3oALI2nuPA

 

 

 

 

 

 ©Foto: Natuurpunt Vlierbeek.

Deel deze pagina