Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Nieuws
Startvergadering Vlierbeek 2025 met nieuwjaarsdrink

dinsdag 10 januari 2023

Vrienden van Vlierbeek,

 

Vooreerst van ganser harte alle goeds in 2023.

 

Nog twee jaren te gaan en dan is het zover.  Alle oorlogen, pandemieën en crisissen ten spijt, de Abdij van Vlierbeek viert in 2025 haar 900-jarig bestaan.  Een rijk gevulde geschiedenis waarover je tegen die tijd alles zal kunnen lezen in een nieuw, mooi geïllustreerd boek.

 

Op het terrein is het alle hens aan dek om tegen 2025 in de abdij voldoende vergader-, feest- en ontmoetingsruimtes ter beschikking te hebben, een feestjaar waardig en een wissel op de toekomst van onze abdij als plek van verbinding.  Ze was het al eeuwen en zo zal het nog eeuwen zijn.

 

En intussen rijpen de ideeën om van 2025 een onvergetelijk jaar te maken. Het aftellen is nu echt begonnen en wie mee in de startblokken wil staan, mag zeker niet ontbreken op de startvergadering met nieuwjaarsdrink op maandag 23 januari 2023 om 20 uur in onze abdijkerk.

 

Hoe ver staat het met de restauratie van het Koetshuis, de Pandgang en het Nieuw Abtskwartier?  En met de realisatie van de Engelsche Hof, de Pandtuin, de Zuiderpoort en de Oosterpoort? En wat zijn de plannen voor de viering van 900 jaren abdij in 2025? Krijgt Laurent-Benoît Dewez, hofarchitect van Karel van Lotharingen en architect van onze kerk en het Nieuw Abtskwartier en van tal van andere meesterwerken over gans België, eindelijk de tentoonstelling die hij verdient? Hoe zou een extra klok in onze kerktoren klinken of is er plaats voor meer? Wat met de abdijproducten en de realisatie van het Masterplan in de Vlierbeekvallei? Hoe kan mijn vereniging of ikzelf bijdragen aan het feestjaar? Allemaal vragen (en nog veel meer ) die een antwoord krijgen op deze startvergadering Vlierbeek 2025 met de vertegenwoordigers van de verenigingen actief op onze abdijsite, voor allen die begaan zijn met het leven in en om de abdij.

 

Alle ideeën zijn welkom, dromen kunnen waar worden als we er samen onze schouders onder zetten, samen op weg naar Vlierbeek 2025.

 

We heffen nadien het glas op het nieuwe jaar en op alle plannen voor de toekomst. 

 

 

©Tekst: Trefpunt Vlierbeek vzw.

©Aquarel: Rudi Thomassen.

 

Deel deze pagina