Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Agenda
HKV: Rondleiding abdijsite met uitleg over het Masterplan

zondag 11 juli 2021

15u: Abdij van Vlierbeek, Westerpoort.

 

In januari 2018 werd het Masterplan Abdij Vlierbeek goedgekeurd door de Stad Leuven en de Kerkfabriek OLV Vlierbeek (zie https://www.abdijvanvlierbeek.be/Masterplan-Abdij-Vlierbeek/). Het Masterplan deelt de abdijsite op in 3 zones (met name buiten, langs en binnen de abdijmuren) en beschrijft per zone wat er op korte en lange termijn mogelijk is. De nadruk ligt hierbij op het sociale karakter: de Abdij van Vlierbeek wordt een plek met gemeenschapsfuncties voor de ruime buurt. Het blijft ook de belangrijkste ontmoetingsplaats voor de parochie. 

 

Kunsthistoricus en voorzitter van de Heemkundige Kring Vlierbeek vzw Robrecht Janssen neemt je mee op ontdekkingstocht langsheen de abdijsite en geeft je graag meer uitleg over dit Masterplan en wat dit betekent voor de toekomst van de abdijsite.

 

Afspraak om 15u aan de Westerpoort. Prijs 5,00 € per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis.

 

Voor vragen of meer informatie kan je contact opnemen met de Heemkundige Kring Vlierbeek vzw via rondleidingen@abdijvanvlierbeek.be

 

Uiteraard organiseren we deze rondleiding volgens de geldende Coronamaatregelen. Het dragen van een mondmasker voor personen ouder dan 12 jaar is verplicht en de deelnemers houden steeds 1,5 meter afstand van elkaar. Wanneer je wenst deel te nemen aan deze rondleiding, ga je automatisch akkoord met onze richtlijnen.

 

© Foto: Jan Crab.

Deel deze pagina