Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Nieuws
"de Preekstoel" – derde editie

zondag 12 mei 2024

Na de succesvolle edities in de zomers van 2022 en 2023 staat een nieuwe editie van de Preekstoel op onze agenda.

Opnieuw geven bekende, maar vooral boeiende Vlamingen vanaf de preekstoel in onze abdijkerk antwoord op de vraag: “Wat betekent het voor mij wanneer ik zeg ‘Ik ben christelijk gelovig?’” 

 

Op donderdag 11 juli bijt rector Luc Sels de spits af. Op donderdag 25 juli geven we graag het woord aan Kris Gelaude, op donderdag 8 augustus zal Luk Vanmaercke onze gastspreker zijn. Marie Bamutese tenslotte sluit op donderdag 22 augustus deze zomerreeks van "de Preekstoel" af.

 

Wie wil kan vanaf 19u30 in alle rust en stilte genieten van de mooie klanken van het Le Picard-orgel.  Opnieuw geven Paul Van Hooff (orgel) en Odette Meyers (fluit) het beste van zichzelf.  Na de getuigenis, die aanvat om 20u en maximaal een half uur duurt, wordt in de heraangelegde Pandtuin gezellig nagekaart bij een drankje. De avond is helemaal gratis. Heb je ervan genoten, dan kan je een vrijblijvende gift doen.

 

Bijgaand het volledige programma.  Je kan dit ook raadplegen via deze link.

 

Een organisatie van de Pastorale Zone KesseLinde. Deze verenigt zeven parochies (OLV Vlierbeek, Sint-Kwinten Linden, Sint-Antonius van Padua Heverlee, Heilig Hart Blauwput, Heilige Familie Boven-Lo, Sint-Franciscus Heverlee en Don Bosco Kessel-Lo).

 

 

 

 

 

 

 

 

©Tekst: Abdij van Vlierbeek.

©Foto's: KIK-IRPA, Brussel - www.kikirpa.be.

Deel deze pagina