Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Nieuws
Ingeborg imponeert op de Preekstoel

maandag 24 juli 2023

Dat er een tweede editie zou komen van De Preekstoel stond in de sterren geschreven. Na het succes van vorig jaar met Lisa Del Bo, Jeanne Devos, Rik Torfs en Johan Swinnen mocht Ingeborg de aftrap geven van die tweede editie. En wat voor één. Het was meteen een schot in de roos. Met ingehouden adem werd geluisterd naar haar hoogst persoonlijke verhaal. Je kon een speld horen vallen. Op meeslepende wijze deed ze het relaas hoe zij, opgegroeid in een katholiek gezin, na tal van omzwervingen weer uitkwam bij Jezus en zijn boodschap. En passant deed ze een warme oproep om vrouwen tot het priesterschap toe te laten. Benieuwd of haar boodschap Rome bereikt!


Voor en na gaven onze huisorganist Paul Van Hooff en huisfluitiste Odette Meyers het beste van zichzelf met orgel- en blokfluitmuziek uit het 18°-eeuwse Engeland.


De druk bijgewoonde drink in de pandtuin (terug het oorspronkelijke vierkant zonder een tuinmuur er doorheen) rondde de avond mooi af. Na de afbraak van de tuinmuur ervaar je terug de vierkante pandtuin van weleer omzoomd door de pandgang en in de schaduw van de kerktoren. De abdij is een unieke plek rijker. In primeur kon men gelijk een blik werpen in de Pandgang, waarvan de restauratie haar einde nadert. Aan de reacties te horen mag ze nu al geslaagd genoemd worden.


Het is nu uitkijken naar dokter Reginald Moreels die komt getuigen op donderdag 27 juli 2023. Afspraak om 19u30 in onze abdijkerk voor wie in alle rust en stilte wil genieten van de muziek.  Om 20u vernemen we wat het voor Reginald Moreels betekent wanneer hij zegt ‘ik ben christelijk gelovig’.

 

Meer info : https://www.abdijvanvlierbeek.be/de-preekstoel/?pag_titel_nl_link=depreekstoel

 

©Foto's: Dirk Motmans.

 

 

Deel deze pagina