Menu  |  Nieuws  |  Ligging  |  Over deze site  |  Contact  |  Logo  

Nieuws
Julie Hendrickx roept op tot verbinding

dinsdag 22 augustus 2023

Onder het goedkeurend oog van haar tante Jeanne Devos liet Julie Hendrickx op 10 augustus in haar ziel kijken vanop onze preekstoel. Julie schreef de biografie van haar tante ‘Alsof de weg ons zocht’ en geen twijfel mogelijk, die ‘ons’ slaat ook op haar. 

 

Even gedreven als haar tante komt zij op voor de zwakkeren in onze samenleving. Ook in haar krijgt de blijde boodschap een gezicht. Ze heeft ze jarenlang uitgedragen als godsdienstlerares in het Heilig Hartinstituut in Heverlee en brengt ze vandaag in de praktijk als vakbondsverantwoordelijke bij het ACV waar ze opkomt voor rechtvaardige arbeidsvoorwaarden voor werknemers.  Dat zij als ambassadeur in België voor de National Domestic Workers Movement in India, opgericht door Jeanne Devos, in het bijzonder aandacht geeft aan de vele huisarbeiders die via migratie in ons land terecht komen, hoeft dan niet te verwonderen. 

 

De kern van haar boodschap vatte ze zelf samen als ‘in de ander een gelijke zien’.  ‘Hoeveel mensen zullen we nog weerloos de woestijn in sturen?’ daagde ze ons uit.  En gaf ze ons te denken. Haar oproep om verbinding te maken, onderstreepte ze met een Afrikaans spreekwoord: ‘If you want to go fast, go allone. If you want to go far, go together!’ 

 

Kortom, een indringende getuigenis en veel stof tot nadenken. En tot napraten. De aansluitende drink in de Pandtuin was op zich al een mooi moment van verbinding. 

 

Voor en na de getuigenis gaven onze huisorganist Paul Van Hooff en huisfluitiste Odette Meyers het beste van zichzelf met orgel- en blokfluitmuziek uit de Zuidelijke Nederlanden.

 

Het is nu uitkijken naar Koen Geens die als laatste spreker van de Preekstoel editie 2023 komt getuigen op donderdag 24 augustus.  Afspraak om 19u30 in onze abdijkerk voor wie in alle rust en stilte wil genieten van de muziek.  Om 20u vernemen we wat het voor Koen Geens betekent wanneer hij zegt ‘ik ben christelijk gelovig’.  

 

Meer info : https://www.abdijvanvlierbeek.be/de-preekstoel/?pag_titel_nl_link=depreekstoel

 

©Foto’s: Nelle Favoreel.

Deel deze pagina